Sapunul de casa

Asa cum am promis, voi incepe primul articol practic despre sapunul de casa.

In vara, dupa mai multe “lectii” de pe net, am incercat aventura mea cu fabricarea sapunului de casa. Am folosit metoda la rece, spre deosebire de metoda la cald pe care o foloseau bunicile noastre. Este o metoda, dupa parerea mea, mai usoara dar de lunga durata.

Pentru executare, totusi, am folosit drept profesor, blogul eco-notes, aici aveti si link-ul http://eco-notes.over-blog.com/article-34110774.html unde e o descriere foarte buna a intregului proces, asa ca aici nu voi da retete si procesul intreg, caci nu voi face mai bine.

Desi, m-am staruit sa-mi iasa un sapun de minune, am avut greseala de a adauga 2 linguri bune de miere la final, dupa ce se intarise oarecum masa de sapun. De ce? Fiindca nu pregatisem din timp mierea, dar tineam foarte mult sa o pun. Asa ca, drept rezultat acea miere nu s-a dizolvat, ci mi-a stratificat sapunul exact cum sunt asezate rocile. Bucuria, totusi, este ca il pot folosi, dar nu arata atat de bine ca sa va arat niste poze.

Sfatul meu din experienta mea, este sa folositi foarte exact proportiile indicate. Eu am pus un pic mai putina soda caustica, si drept rezultat sapunul meu nu face asa multa spuma ca si cele comerciale, dar in schimb este foarte bun pentru piele caci nu usuca, si da o senzatie de catifelare deosebita.

Multa bafta!

Advertisements

About Idei pentru Viaţă

Sunt o persoana interesata de lucruri durabile, cel mai adesea realizate de oameni simpli, sau idei tot atat de simple dar in acelasi moment geniale. Consider ca Omul are acces la resurse, oportunitati si informatii, care nu le poate folosi. Imi pare rau ca astazi cei mai multi au drept scop banii. Aici mi-as dori sa ne invatam a trai altfel, a trai frumos din ceea ce avem, sa devenim mici creatori din marii consumatori care suntem la moment.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s