Daca mai crede cineva in raiul american… atunci sa citeasca

Citez din:

CUM ARATĂ URMĂTOAREA CRIZĂ ECONOMICĂ MONDIALĂ.

În SUA a început FALIMENTUL ORAŞELOR.

În ROMÂNIA ADMINISTRAŢIA LOCALĂ ARE DATORII DE 2,6 MILIARDE DE EURO

Peste 100 de oraşe americane ar putea intra în faliment în 2011, din cauza problemelor cu care se confruntă băncile, a declarat analistul american Meredith Whitney, cea care a previzionat contractarea pieţelor de credit, scrie The Telegraph. Conform publicaţiei, oraşe precum Detroit sau Madrid au probleme în a-şi achita datoriile. Analistul a atras atenţia că datoriile locale şi cele ale statelor americane sunt în prezent cea mai mare problemă cu se confruntă economia americană. Aceasta a subliniat că există riscul ca economia americană să nu îşi revină. “După problemele de pe piaţa imobiliară, aceasta este a doua mare problemă a SUA şi cu siguranţă cea mai mare ameninţare adusă economiei americane”, a declarat Whitney postului de televiziune CBS. “Nu am niciun dubiu că vom vedea multe intrări în default pentru obligaţiunile municipale. Apreciez că 50 până la 100 de oraşe vor intra in faliment – chiar mai multe. Asta înseamnă datorii de mai multe sute de miliarde de dolari”. Oraşele şi statele americane au datorii de aproximativ 2.000 de miliarde de dolari. Administraţiile locale europene- datorii de 1,3 miliarde de euro În Europa împrumuturile contractate de administraţiile locale şi regionale s-ar putea ridica în acest an la 1.300 miliarde euro. Săptămâna trecută agenţia de rating Moody’s a atenţionat că ar putea retrograda ratingurile acordate oraşelor Florenţa şi Barcelona şi ar putea tăia ratingul regiuni Basce din nordul Spaniei. Ratingul Lisabonei a fost redus de Standard&Poor’s în acest an, în timp ce obligaţiunile emise de Napoli şi Budapesta au rating apropiat de nivelul “junk”. Datoriile Istanbulului sunt deja considerate “junk”. Datoriile administraţiilor locale din România, 2,63 de miliarde de euro La 30 septembrie 2010, datoria publică locală din România se ridica la 11,29 miliarde lei (2,63 miliarde euro), reprezentând aproximativ 6% din totalul datoriei publice, din care 10,53 miliarde lei este datorie directă iar 750 milioane lei este datorie garantată. Administraţiile locale din România nu vor intra însă în faliment şi vor fi mereu “salvate” de stat, a declarat pentru gândul prim vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan. “Nu avem legislaţie ca SUA, care să permită falimentul unui oraş sau commune. Ar trebui însă să avem o astfel de legislaţie. Orice unitate teritorială care nu reuşeşte să se susţină din venituri proprii ar trebui să dispară şi să se comaseze cu alta. În România sunt peste 2.800 de commune, dintre care mai bine de jumătate ar trebui să dispară”, a declarat Stolojan.

Comentariu: Logica cea mai simpla ar afirma ca falimentul economic se datoreaza sistemului din ce in ce mai democratic, care ne este recomandat cu mare insistenta…  Voi ce aveti de spus?

Advertisements

About Idei pentru Viaţă

Sunt o persoana interesata de lucruri durabile, cel mai adesea realizate de oameni simpli, sau idei tot atat de simple dar in acelasi moment geniale. Consider ca Omul are acces la resurse, oportunitati si informatii, care nu le poate folosi. Imi pare rau ca astazi cei mai multi au drept scop banii. Aici mi-as dori sa ne invatam a trai altfel, a trai frumos din ceea ce avem, sa devenim mici creatori din marii consumatori care suntem la moment.
Gallery | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Daca mai crede cineva in raiul american… atunci sa citeasca

  1. Vadim says:

    Americanii o sa ne traga in groapa.

    • Nimeni nu ne poate trage in groapa, daca nu le permitem noi sa ne duca pana la groapa. Tocmai de aceea trebuie sa ne facem un mod propriu si alternativ de viata. Nu este normal ca solutiile sa ne vina din exterior. Noi trebuie sa fim acei care sa ne cream conditii propice de viata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s