Cultura salcâmului (via Ruben Budău – Blog)

Ajungem in sfarsit la lcururi practice. Din discutie cu tarani din satul meu am ajuns la o concluzie: Trebuie de plantat salcam. De ce? Fiindca e rentabil din punct de vedere socio-economic.
1. Daca ai avea un hat de salcam, nu ai cumpara lemn, nici carbune (sau partial), sau nu ai plati gazul extrem de scump. Prin urmare daca va costa de la 1000 lei pana la 2000 lei pe luna incalzirea pe timp de iarna, inmultit la 6 luni, va costa minim 6000 lei. Un taran de la noi si-a facut o mica padure in fundul gradinii, si… cand toti se radeau de el, acum se rade el pe subt mustati cand se incalzeste cu padurea sa de subt casa.
2. Daca aveti un pic mai multa pamant, sper ca nu l-ati vandut pe gratis latifundiarilor astia care ne-au impanzit tara, poti sa si vinzi din el peste 15 ani. Stiu, stiu ca pare mult, dar inchipuiti-va ca prin 1995 ati fi plantat? Si daca ati fi plantat un ha? Si daca l-ati fi vandut azi?

Cultura salcâmului Pentru că în spatele celor două bloguri personale Blog 1 şi Blog 2 găsesc cuvinte cheie care se caută pe net, printre aceste cuvinte apare de nenumărate ori şi "cultura salcâmului" despre care am dorinţa să povestesc câteva lucruri bine de ştiut despre această specie forestiră. Nu vreau să fac o lecţie de botanică forestieră, vreau doar să prezint lucruri concrete care poate pe unii cititori o să ii ajute în luarea unor decizii cu privire la cult … Read More

via Ruben Budău – Blog

Advertisements

About Idei pentru Viaţă

Sunt o persoana interesata de lucruri durabile, cel mai adesea realizate de oameni simpli, sau idei tot atat de simple dar in acelasi moment geniale. Consider ca Omul are acces la resurse, oportunitati si informatii, care nu le poate folosi. Imi pare rau ca astazi cei mai multi au drept scop banii. Aici mi-as dori sa ne invatam a trai altfel, a trai frumos din ceea ce avem, sa devenim mici creatori din marii consumatori care suntem la moment.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s