Războiul urzicii şi reţeta purinului de urzici (via Bucovina Profundă)

Deseori ma gandesc ca am rupt legaturile cu bunicii si strabunicii nostri intr-un mod lamentabil, falimentar. Astazi cu juma de voce mai vorbim doar de mostenire culturala. Mda, ce sa zic, doar atat am mai ajuns sa vorbim despre predecesorii nostri, despre radacinile noastre. Fara sa exagerez, cateodata ma simt neputincioasa in fata unor lucruri la care buniciii mei ar fi reusit… si cand te gandesti ca noi avem azi cel putin 16 ani de scoala. Pentru ce?

Mai jos un exemplu elocvent de solutie, naturala si eficienta folosita de sute de ani care astazi este aruncata la gunoi, ba inca in UE trece sub oprobriul legii. De ce?

Războiul urzicii şi reţeta purinului de urzici Războiul urzicii şi reţeta purinului de urzici sursa: agricultura-sustenabila.blogspot.com Folosit de câteva sute de ani, distribuit pe o piaţă paralelă, neîncadrată de nicio regulă juridică, purinul de urzică este cel mai bun, cel mai natural, cel mai eficace dintre fertilizanţi, care alungă dăunătorii, îmbogăţeşte compoziţia solului şi stimulează imunitatea plantelor la rădăcina cărora este turnat. În Franţa, Legea orientării agricole, din 5 ia … Read More

via Bucovina Profundă

Advertisements

About Idei pentru Viaţă

Sunt o persoana interesata de lucruri durabile, cel mai adesea realizate de oameni simpli, sau idei tot atat de simple dar in acelasi moment geniale. Consider ca Omul are acces la resurse, oportunitati si informatii, care nu le poate folosi. Imi pare rau ca astazi cei mai multi au drept scop banii. Aici mi-as dori sa ne invatam a trai altfel, a trai frumos din ceea ce avem, sa devenim mici creatori din marii consumatori care suntem la moment.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s