Franturi de ganduri…

Lucrurile nu stau simplu de loc, desi rezolvarea lor ar fi simpla. Intrebarea este dorim noi cu adevarat aceasta rezolvare? Poate acuma am inteles cel mai bine expresia biblica “Apoi vino, ia-ti crucea si urmeaza-Ma”. Suntem gata sa ne luam crucea?

Suntem gata sa intalnim un demnitar si sa-i spunem in fata ceea ce credem cu adevarat despre el? Poate da, poate nu. Nu ca nu am avea noi acte de curaj. Dar, intotdeauna ne gandim, ce va urma. Asta are putere. Oricand ma poate spulbera. Cariera, relatii si altele. Suntem noi gata sa infruntam aceasta posibila spulberare. Cati dintre noi suntem gata sa spunem DA.

Nu avem dreptul sa criticam pe nimeni, atata timp cat noi suntem pasivi si nu facem nimic.

Ce ar trebui sa facem ca transfigurarea noastra sa fie una veritabila, si una capabila sa actioneze si in jur?

Calapodul european ne impune in modul cel mai brutal, modele, legi si forme de gandire noi, scarboase si extrem de limitative in ce priveste drepturile fundamentale ale omului.

O fi asta o solutie? O fi ceea ce striga atat de mult demnitarii nostri, mult visata viata noastra viitoare?

Intrucat ne convingem zi de zi, ca UE nu este nici  pe departe visul unei mari libertati  visate  de generatia parintilor nostri la destramarea URSS, ce ne ramane noua sa facem? Care este modelul absolut, ce il putem urma oriunde, oricand cu siguranta ca facem exact ceea ce trebuie? …

Saptamana aceasta aflu ca de Anul Nou, sarbatorile vor fi organizate de nu stiu ce pseudo-maistru de teatru de la Balti (Nu ma refer la Teatrul National “VAsile Alecsandri”), care pregateste un spectacol pentru copii nostri presupun ca pentru multe din scolile noastre.

Am mai vazut spectacole de genul acestor mascarici, care drept eroi erau tigrul sau iepurele in functie de zodia anului.

Ce mizerie! Doar in 20 ani, am sters toata cultura noastra plina de povesti, eroi bravi, ilene cosanzene, feti frumosi, balauri mitici, namaivoirbind ca pe Hristos in genere l-am pus in praful anilor in strafundul constiintei noastre. E in fundul sacului, si chiar daca sarbatorile de iarna ni-l readuc cumva in amintire, noi il  boxam tot mai adanc, sa nu iasa cumva din multitudinea de cadouri lipsite de viata.

Ce au devenit invatatorii nostri, un fel de argati cu ziua? Ii platesti, isi fac ora si pleaca?!

Mai au grija de sufletelul cela mic din fata lui, care isi pune toata nadejdea spre o mangaiere,  o mustrare parinteasca, o privire duioasa?

Eu cred ca inca mai sunt profesori cu demnitate, cultura si intelegenta. Trebuie doar sa le picuram in inima lor dragostea noastra, astfel ca transfigurarea sa fie una prezenta si reala…

Advertisements

About Idei pentru Viaţă

Sunt o persoana interesata de lucruri durabile, cel mai adesea realizate de oameni simpli, sau idei tot atat de simple dar in acelasi moment geniale. Consider ca Omul are acces la resurse, oportunitati si informatii, care nu le poate folosi. Imi pare rau ca astazi cei mai multi au drept scop banii. Aici mi-as dori sa ne invatam a trai altfel, a trai frumos din ceea ce avem, sa devenim mici creatori din marii consumatori care suntem la moment.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Franturi de ganduri…

  1. GabiM. says:

    Acest comment l-am pus si pe saccsiv,dar m-am gandit ca,poate nu te mai intorci acolo,deci nu il vei gasi…Daca doresti sa intri pe mess,ti-as putea transmite mai multe carti pentru copii in pdf,iar daca nu,cu sanatate! ” http://viatalatara.wordpress.com/biblioteca-taranului/ Vei gasi aici multitudine de carti,ortodoxe sau patriotice,istorice,legende,pentru copii sau pentru adulti,dar CARTI,carti multe si interesante,doar ca si acestea sunt in “scribd”…Sper sa iti fie de folos!Doamne ajuta!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s